7 mei

De Uitdaging On Tour - Live Music!

De Uitdaging On Tour - Live Music!

Gevarieerd muziekfestijn in hartje Berkel 

Live swingmuziek, jazz, folk, pop, softrock en nog veel meer. Het is allemaal te horen op zondagmiddag 17 april in hartje Berkel onder de noemer De Uitdaging on Tour. Vorige week heeft de laatste band definitief ‘ja’ gezegd, waarmee het programma van dit gevarieerde muziekfestijn rond is. 

 

Regionale amateurmuzikanten laten op 17 april in acht Berkelse horecagelegenheden horen waartoe ze in staat zijn. De optredens vinden plaats in een intieme setting; het is per slot van rekening zondagmiddag. Deelnemers zijn: café het Centrum, café ’t Vierkantje, restaurant Naar Beneden, restaurant/wijnbar Ferro, brasserie Edelweiss, restaurant La Strada, bistro Manger en restaurant iLundi.

Het mooie voor de muziekfans is ze dat als het ware live kunnen zappen. Elke band speelt namelijk drie keer een half uur. Wie bijvoorbeeld na een half uur jazz zin heeft in popmuziek, gaat voor het volgende optreden naar een andere horecagelegenheid. En voor de derde en laatste set kan er – pakweg – country of folk op het muzikaal menu staan. Het is maar een voorbeeld, alle combinaties zijn mogelijk. 

 

Gevarieerde muziekscene

De middag maakt weer eens duidelijk over welk een rijke en gevarieerde muziekscene Lansingerland beschikt. Alle bands zijn (in ieder geval gedeeltelijk) afkomstig uit de gemeente. Aan De Uitdaging On Tour doen mee:

·         The Burlesco 4 (swing/jazz)

·         Edelweiss Band (luistermuziek)

·         Jelly Fish (softrock)

·         Just Met (pop/rock)

·         The Okoe Mountain Billies (country/bluegrass)

·         Oliver Cried Wolf (folk)

·         Trio Friday (akoestische pop)

·         West End Trio (jazz)

 

’t Schooltje

De Uitdaging On Tour is een vervolg op De Uitdaging, de befaamde muziekavonden in het Hoekse buurthuis ‘t Schooltje. Mede-organisator Hans Houweling is blij verrast over de animo voor dit nieuwe initiatief: “De Berkelse horeca was meteen heel enthousiast over ons plan voor De Uitdaging On Tour. We hadden in no time acht podia rond. En blijkbaar wil iedereen graag in het centrum van Berkel spelen. Na één oproep reageerden meer bands dan er podia beschikbaar zijn.” 

De Uitdaging On Tour wordt zondag 17 april om half drie door burgemeester Van de Stadt geopend. De optredens beginnen om drie uur, rond half zes eindigt de laatste set. Alle optredens zijn gratis.

Reserveren